Hae tästä blogista

TukTuk

Mikä on TukTuk? TukTuk on kolmipyöräinen hupaisalta näyttävä kulkuneuvo, jota Bangkokissa monet turistit käyttävät.. TukTuk ei kuitenkaan ole missään tilanteessa suositeltava kulkuneuvo ainakaan sen jälkeen kun TukTukin kyydissä on kerran tai pari istunut.

TukTukit eivät toimi mittareilla, joten kuskeilla on aina tapana huijata hinnoissa suomalaisia ja muita turisteja. Joudut myös kärsimään saasteista yhtä paljon kuin mopotaksilla matkustaessa. Mopotaksit ovat vaarallinen tapa matkustaa Bangkokissa eikä TukTukit ole myöskään turvallinen vaihtoehto vaikkei kaatumisen riskiä ole kuten mopotaksissa.

TukTuk kuskit haluavat ajaa turisteja erilaisiin esityksiin PatPongille, Nana Plazaan... Tai vaihtoehtoisesti surkeisiin korukauppoihin, joissa joudut huijauksen uhriksi etenkin Khao San Road ympäristössä päivystävien kuskien toimesta. Välillä TukTuk-kuljettajat tarjoavat matkoja "ilmaiseksi" mutta kyseisiin kyyteihin ei kannata lähteä. Normaalit matkat maksaa TukTukeissa vähintään 30 bahtia Bangkokissa.