Hae tästä blogista

Thaimaa Bangkok liikkuminen

Thaimaan Bangkokissa pystyy liikkumaan monilla eri kulkuneuvoilla, joista monet ovat aivan uusia suomalaisille Thaimaa Bangkok lomailijoille.

Mitä vaihtoehtoja on tarjolla Thaimaan Bangkokissa? Taksit, Tuk Tukit, Bussit, Jokiveneet, Mopotaksit, pimeät taksit.

Tuk Tukit ovat hupaisan näköisiä ja hauska vaihtoehto matkustaa lyhyitä etäisyyksiä Bangkokissa suomalaisille. Tuk tukit ovat kuitenkin miellyttävämpi vaihtoehto Bangkokin ulkopuolella koska Bangkokissa on paljon saasteita.

Thaimaan Bangkokissa tuk tukilla matkustaessa tuk tuk kuljettajat huijaavat hinnoissa ja matkustaessa hinta tulee sopia aina etukäteen. Parempi vaihtoehto normaalisti on taksi.

Takseja on kahta tyyppiä, mittareilla toimivat ja pimeät taksit. Taksit ovat ilmastoituja ja miellyttävä tapa matkustaa Thaimaa Bangkokissa. Käytä ainoastaan mittareilla toimivia takseja Bangkokissa. Taksikuljettajan kieltäytyessä käyttää mittaria hyppää taksista ulos ja etsi uusi taksi. Takseja on paljon Bangkokissa, joten uuden taksin löytäminen kestää vain muutaman minuutin.

Thaimaassa ei vaadita mitään testejä, jotta pääsee taksikuljettajaksi. Tästä johtuen monet taksikuljettajat Thaimaan Bangkokissa eivät ole kovinkaan ammattitaitoisia eikä aina tiedä kohteista juuri mitään.

Pimeillä takseilla ei ole mitään syytä matkustaa Thaimaassa koska normaaleita takseja on tarjolla enemmän kuin tarpeeksi.

Bussien laaduissa on huomattavia eroja. Busseilla matkustaminen on monesti hankalaa suomalaisille, jotka viettävät Bangkokissa ainoastaan muutaman viikon. Busseissa kuljettajat eivätkä maksunkerääjät puhu englantia ja reiteistä on vaikeaa saada selkoa. Pidemmän aikaa Bangkokissa viettävien kannattaa hankkia Bussikartta ja tiedustella mitkä bussit kulkevat sinulle tarpeellisimmilla reiteillä. Halvimmillaan bussit ovat 5 bahtia ja kalleimmillaan 20 bahtia matkalta.

Mopotakseilla matkustaminen Thaimaan Bangkokissa on vaarallista mutta nopea tapa matkustaa. Thaimaassa on laitonta ajaa mopolla ilman kypärää. Mopotaksit ottavat liian paljon riskejä eivätkä ole huolellisia kuskeja turvallisuuttaan arvostaville Thaimaan matkailijoille.

Jokiveneet ovat edullinen ja nopea tapa matkustaa Bangkokissa. Et joudu odottelemaan ruuhkassa. Jokiveneiden hinnat ovat samaa luokkaa Bangkokin bussien kanssa.